Wat voor een functieprofiel heeft een online marketeer

  • door

Er is veel verwarring over wat een online marketeer nu precies doet. Je kan deze functie het beste zien als een marketeer die zich focust op het online segment. Naast online marketeer zijn er nog andere benamingen, zoals internetmarketeer of digital marketeer. In principe komt dit op hetzelfde neer. Maar wat voor een functieprofiel heeft een online marketeer nu eigenlijk? Wij leggen het je graag uit.

Wat doet een online marketeer?

Een online marketeer helpt een bedrijf om de online doelstellingen te behalen. Dit kunnen verschillende doelen zijn op het gebied van groei, conversatie of omzet. Deze doelen moeten worden behaald met behulp van online marketing. Een online marketeer neemt deze taak op zich en zorgt dat er een duidelijke online marketingstrategie is en dat deze ook goed wordt uitgevoerd. Hiernaast zorgt deze persoon ervoor dat alle producten en diensten van een bedrijf online onder de aandacht wordt gebracht bij de juiste doelgroep. Zij zijn dus eigenlijk verantwoordelijk voor de verbetering van de marktpositie en het introduceren van een nieuw product of dienst op de markt. Online marketeers zijn werkzaam bij uiteenlopende organisaties. Denk bijvoorbeeld aan e-commerce organisaties, startups of juist grote multinationals.

Aan welke eisen moet een online marketeer voldoen?

Het is belangrijk dat je als online marketeer op de hoogte bent van alle trends op online gebied. Dit is namelijk een steeds veranderend landschap, waarin je als organisatie mee moet blijven gaan om de concurrentie voor te zijn. Als online marketeer beschik je over kwaliteiten als strategisch en analytisch vermogen, data gericht zijn, creatief denken, goed kunnen communiceren en netwerken én moet je natuurlijk inhoudelijke vakkennis hebben van de marketing en ICT. Je moet natuurlijk goede strategieën op kunnen stellen en advies uit kunnen brengen over hoe doelen het beste behaald kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *