Wat is de waarde van ransomware bescherming?

ransomware bescherming

Ransomware bescherming is iets waar particulieren maar zeker ondernemers eigenlijk niet meer zonder kunnen. Dit is een groot probleem in de digitale wereld. Maak je gebruik van een goede cloudopslagdienst, dan kun je dit probleem echter flink verkleinen. Lees hieronder eerst meer over ransomware en vervolgens hoe je jezelf ertegen kunt beschermen.

Meer over ransomware

ransomware bescherming

Ransomware. Het klinkt als een moderne term, maar dit is een probleem dat al enkele decennia speelt. Kern van het probleem is dat hackers  bijvoorbeeld via een advertentie of een simpele e-mail je computer ‘enteren’ en vervolgens jou de toegang tot je eigen computer ontzeggen. De hacker eist vervolgens losgeld om weer over je bestanden te kunnen beschikken. Zelfs als je dat al betaalt, is het nog maar de vraag of je je bestanden überhaupt nog terugkrijgt. 

Waarom bescherming nemen?

Als particulier of als individu is het moeilijk jezelf honderd procent bescherming te bieden tegen geraffineerde ransomware aanvallen. Maak je daarentegen gebruik van een cloudopslagservice, dan mag je ervan uitgaan dat deze bescherming je automatisch ook geboden wordt. Vooral voor ondernemers is deze dienst van onschatbare waarde. 

ransomware bescherming

Hoe biedt een cloudopslagservice bescherming?

Niet alle cloudopslagaanbieders zijn natuurlijk hetzelfde, maar je mag verwachten dat men bijvoorbeeld activiteitenlogboeken bijhoudt. Mocht je iets verdachts merken, dan kun je daar altijd op terugvallen. Zo kun je er snel achter komen wanneer en waar bestanden zijn besmet. Daarnaast hebben cloudopslagspecialisten manieren gevonden die ervoor zorgen dat geïnfecteerde bestanden andere bestanden nooit infecteren. Verdere beschadiging wordt zo voorkomen. De zogeheten ransomware-filter wordt normaliter ook voortdurend up-to-date gehouden. Mocht het onverhoopt toch mis gaan, dan biedt een cloudopslagservice simpele en snelle herstelmogelijkheden. Kortom, als je gebruik maakt van cloudopslag is het gevaar van ransomware echt nog maar heel minimaal.