Waarom zouden Millennials een baan in de overheid moeten overwegen?

Heb je er wel eens over nagedacht om te werken bij de overheid? Veel werk in de overheid biedt je onwijs veel mogelijkheden om aan de slag te gaan in het sociale domein en waarde toe te voegen aan de gemeenschap. In dit artikel geven we je de belangrijkste redenen om een baan in de overheid te overwegen.

Maak het verschil

Wanneer je komt te werken bij de overheid, dan zijn er talloze mogelijkheden om het verschil te maken en een positieve impact te hebben op de gemeenschap. Overheidsmedewerkers spelen namelijk een vitale rol bij het aanpakken van dringende problemen, zoals dakloosheid, medische situaties, binnenlandse veiligheid en verduurzaming van de samenleving. Het voordeel aan werken voor de overheid, is dat er sprake is van een breed werkveld en er voor ieder wat wils is.

Goede arbeidsvoorwaarden

De publieke sector biedt vaak uitstekende arbeidsvoorwaarden die goed kunnen concurreren met die in de privésector. Hoewel het salaris van een ambtenaar vanwege de veelzijdigheid verschillend is, genieten veel medewerkers van goede arbeidsvoorwaarden zoals een gratis sportabonnement, reiskostenvergoeding en een vlotte pensioenopbouw. Tevens krijgt iedere ambtenaar een jaarlijkse salarisverhoging, waardoor het gemakkelijker wordt om door te groeien met je salaris.

De overheid is altijd op zoek naar mensen

De overheidstaken staan vrijwel nooit stil. Verschillende werkvelden in de publieke sector bieden daarom altijd werkgelegenheden. Dit komt met name door de huidige ontwikkelingen zoals  de toenemende vergrijzing in Nederland en het alsmaar groter worden van de overheid. Ongeacht jouw achtergrond, studie en werkervaring, bestaat er een hoge kans dat je bij de overheid een passende baan kan vinden. Van schuldhulpverlener en verpleegkundige tot ICT-medewerker en regievoerder jeugdzorg. De overheid biedt talloze mogelijkheden om een waardevolle betekenis in de gemeenschap te bestendigen en persoonlijke invulling te geven aan je werkleven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *