Tips voor het isoleren van je huis

  • door

Tijdens de koudere dagen kan het soms best koud worden in huis. Dit kan liggen aan of je een oud of nieuw huis hebt en hoe je huis geïsoleerd is. Als je huis niet goed geïsoleerd is kan het er namelijk voor zorgen dat warmte snel verloren gaat en je dus veel meer geld besteed aan energiekosten om het warm te houden binnen. Door je huis goed te isoleren kun je hier dus veel winst behalen. Wil je weten hoe je dit doet? Lees dan snel verder!

Houd tocht buiten

Tocht is erg vervelend en zorgt ervoor dat een ruimte veel sneller koud aanvoelt. Houd daarom de tocht zoveel mogelijk buiten als je de warmte binnen wil houden. Tegenwoordig bestaan er tochtstrips die je langs de randen van de voordeur kan leggen en langs de kozijnen. Deze trips kun je heel gemakkelijk plakken op plekken waar je de tocht voelt. Deze strips kun je voor niet al te veel geld kopen bij een bouwmarkt.

Radiatorfolie

Een andere handige manier om je huis sneller warm te krijgen is door radiatorfolie te plaatsen achter de radiator. Dit folie is reflecterend, waardoor de warmte wordt teruggekaatst in plaats van naar de muren wordt geleid. Het is hierbij wel de bedoeling dat je banken, stoelen en gordijnen weghaalt voor de verwarming. Deze kunnen de warmte namelijk ook blokkeren en dit is zonde van het stoken.  

Isolatiemateriaal

Als de makkelijke manieren niet werken om je huis beter te isoleren, moet er misschien iets gedaan worden aan het isolatiemateriaal van je huis. Tussen de muren, onder het plafond en onder de vloer zit namelijk vaak isolatiemateriaal. Het kan zomaar zijn dat dit materiaal aan vervanging toe is. Zo kun je bijvoorbeeld purschuim tussen sandwichpanelen wand spuiten, waardoor de warmte niet via de muren kan ontsnappen.