Tips voor het inrichten van de slaapkamer

Ben je de inrichting van je slaapkamer zat en ben je op zoek naar een nieuwe interieurstijl of tips om je slaapkamer op te leuken? We kunnen ons voorstellen dat dit soms wat overweldigend kan zijn. Want waar moet je beginnen en hoe pak je dit op een goede manier aan? Geen zorgen, wij helpen je graag verder! In dit artikel geven wij je namelijk graag een aantal tips, waarmee jij je slaapkamer op een leuke manier kunt inrichten! Lees dus snel verder.

Kleuren

Begin bij de basis van je slaapkamer, namelijk de kleuren. Wil je een andere kleur op de muur of ben je tevreden met de kleuren van de slaapkamer zoals het nu is? Je kunt er ook voor kiezen om kleuren te veranderen in accessoires, zodat je verder niet hoeft te verven. Hoe dan ook, bepaal voor jezelf een basispalet met kleuren. Probeer hierbij niet meer dan drie kleuren uit te kiezen. Dit geeft een mooi contrast. Bij meer of minder kleuren is het contrast dus uit verhouding en kan het zo zijn dat je kamer heel saai of juist chaotisch overkomt. En dit wil je natuurlijk niet!

Decoratie

Als je eenmaal de kleuren hebt bepaald, kun je de slaapkamer gaan opleuken met spulletjes! Dit kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan hanglampen, maar ook aan kussentjes of vloerkleden. Hierbij kun je de kleuren die je hebt gekozen, doorvoeren in je decoratie. Zo kun je bijvoorbeeld de kussens afstemmen op de kleur van de gordijnen of je dekbed. Maak de kamer extra gezellig door sfeerverlichting, zoals kaarsjes en nachtlampjes. Let er natuurlijk wel op dat je de kans op brandgevaar zo veel mogelijk beperkt. Je hebt tegenwoordig hele leuke houdertjes voor waxinelichtjes. Hiernaast kun je de kamer opleuken met een paar plantjes. Denk bijvoorbeeld aan kleine vetplantjes in je ventsterbank. Let er wel op dat je niet té veel planten neerzet, aangezien dit niet goed is voor het zuurstofgehalte in de kamer. Zoek eens op hanglampen kopen? – delampjesfabriek.nl en wie weet vind jij daar jouw nieuwe decoratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *