Rente op je spaargeld

Spaarrente

Er is de afgelopen tijd een hoop om te doen geweest, de spaarrente die wordt gegeven op je spaargeld wordt keer op keer minder. Verschillende banken geven nog maar minimale rente, maar gelukkig geeft niet iedere bank dezelfde rente. De manier waarop de rente wordt uitgekeerd is ook bij de meeste banken verschillend. Het saldo wat je op de spaarrekening wilt zetten bepaalt meestal hoeveel rente je krijgt op je geld. Er zijn wel verschillende soorten rente, we hebben het dan over vaste rente en variabele rente.

Spaarrente

Bij een normale spaarrekening kan de spaarrente ieder moment aangepast worden, een deposito rekening heeft vaste rente. Nadeel bij een depositorekening is wel dat je geld meestal voor een langere periode vast staat. Kort gezegd bepaald de bank bij rente wat niet vastgezet is of deze meer of minder wordt. Er is geen pijl op te trekken wanneer de rente stijgt of zakt, de financiële markten en de positie van de bank bepaalt in veel gevallen de hoogte van de rente.

Rente van vroeger van de banken

Spaarrente

Banken willen natuurlijk dat jij je geld bij hun op de rekening zet, hierdoor kan het voorkomen dat er een opvallend hoge rente wordt beloofd. Echter bepaald de bank de rente zelf, in een onbewaakt moment kunnen zij dus de rente eenvoudig weer verlagen. Zo worden klanten binnen gehaald, het is goed om te kijken naar het verleden wat de bank heeft kunnen bieden. Zo heb je een zuiver en eerlijk beeld over de bank waar jij je geld, sparen.com geeft een eerlijk beeld over de historie van de rente bij verschillende banken.