Oud metaal verkopen?

Het is iets dat snel wordt vergeten, tenzij het in grote mate wordt gedaan. Echter kan het om verschillende redenen rendabel zijn om je oud metaal te verkopen, maakt niet uit hoeveel het is. Bekijk website voor meer informatie als het gaat om welke soorten je kan verkopen, maar ook de prijzen die je kan vangen als je het verkoopt. Het is wel verstandiger om dat eerst te checken voordat je het naar de Dar brengt. Tenslotte zijn een paar centen leuker dan niks. Er zijn ook bepaalde factoren waardoor de prijs van het oud metaal wordt bepaald. Het ding is, tenslotte is het net als alle andere producten afhankelijk van de markt. Vraag en aanbod horen daar dus ook bij. Je kan je dus ook goed voorstellen hoe het zal gaan als de grondstoffen opraken, waar we langzaam wel naartoe gaan. Misschien zal het wel net zo veel als goud waard zijn, letterlijk en figuurlijk. Verder hangt het natuurlijk vanaf welke soort metaal het is. Oud aluminium zal waarschijnlijk meer opleveren dan oud lood, gezien de verschillen in kwaliteit en het gebruik van het materiaal. 

Waar kun je het uit halen?

Dat is eigenlijk nog een bepalende factor als het gaat om de prijs van oud metaal. Het zijn uiteindelijk apparaten en onderdelen die je verkoopt. Bekijk website als je wat meer over wilt weten. Maar goed, je kan al een beetje vergelijken wat nou meer waard is en wat niet. Zo heb je bijvoorbeeld veel keukenapparatuur. Denk maar aan koelkasten, ovens of kookplaten. Daar zit genoeg ijzer in, maar ook andere ongewilde materialen als plastic of rubber. Dat laat de waarde van je voorwerp wel dalen. Daarnaast heb je ook nog eens onderdelen van laptops en computers, die juist wat meer waard zijn. Het is namelijk van goede kwaliteit en aangezien de onderdelen veel metaal op een klein oppervlakte bevatten, kan het wel tot 20 euro per kg opleveren. Denk maar aan memory cards of slots. Daarnaast heb je ook oude telefoontjes die je in kan leveren. Die kunnen wel tot 4 euro per kg opleveren. Nog steeds wel een prima prijs, aangezien de telefoons van vroeger veel gewicht hadden.

Waarom inleveren?

Naast de logische verklaring van dat het geld oplevert, (bekijk website voor de prijzen), ben je ook nog eens goed bezig om de wereld te verbeteren. Als je het zelf inlevert, ben je er ook zeker van bewust dat het weer hergebruikt gaat worden. Dan weet je ook een beetje waar het voor gebruikt kan worden. Als je het bij de Dar inlevert wordt er natuurlijk ook voor gezorgd dat het naar recycling gaat, maar toch ben je er meer van bewust als het zelf verkoopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *