Ook met een beperking aan het werk

krediet voor bedrijven

Wanneer je een arbeidsbeperking hebt, vind je het leuk om te werken en mee te doen in de samenleving. Om toch aan een gepaste baan te komen, wordt er gebruik gemaakt van jobcoaching. In de meeste gevallen wordt dit toegekend door de gemeente of het UWV, tegenwoordig kun je zelfs na een dienstverband van minimaal 6 maanden ook nog in aanmerking hiervoor komen. Vaak wordt het dan vergoedt door de gemeente, bij overstap.nl wordt er meegekeken of je hiervoor in aanmerking komt. Omdat zij op verschillende gebieden kunnen helpen, wordt er altijd een traject op maat aangeboden om een passende baan te vinden. Hierbij kun je denken aan depressie klachten, maar ook bij klassieke gevallen van autisme.

Jobcoaching

Wanneer je in aanmerking komt voor jobcoaching, is het niet alleen dat je geholpen wordt bij het vinden van een passende baan. Ben je eenmaal aan het werk, dan wordt er ook persoonlijke begeleiding geboden zodat je ook echt op je plek bent. Niet alleen voor de werknemer is er begeleiding, ook voor de werkgever is er de goede begeleiding om een mooie vruchtbare samenwerking op te bouwen. Een jobcoach is er zowel voor de werknemer als de werkgever, om een goede band op te bouwen en voor beiden maximaal rendement te behalen. Door de samenwerking te borgen, weet je als werknemer en werkgever exact waar je aan toe bent. 

Persoonlijke begeleiding

Wanneer je te kampen hebt met een beperking, is het niet eenvoudig om geschikt werk te vinden. Misschien weet je niet goed wat je wil doen, of heb je nog geen ervaring in het proces om een geschikte baan te vinden. Zijn deze kenmerken voor jou te herkennen, dan is jobcoaching iets voor jou. Heb je met het alleen wonen ook de nodige problemen, dan kun je hier ook de gepaste ondersteuning in krijgen. Je leeft zelfstandig en toch is er iemand die over je schouder meekijkt of alles goed gaat, vaak is het ook een geruststellende gedachte als je weet dat je op iemand terug kunt vallen als je het even niet meer weet. Op deze manier ben je niet alleen tijdens het werk, maar ook in je privéleven verzekerd van de beste hulp.

Werken met een arbeidsbeperking kan veel van iemand vergen, soms heb je niet allemaal meer op een rijtje en ben je even het overzicht kwijt. Met jobcoaching heb je dan precies de begeleiding die je nodig hebt, niet alleen op de werkvloer met begeleiding van de werkgever maar ook thuis. Vaak worden moeilijkheden van de werkvloer ook mee naar huis genomen, perfect dat je thuis ook de begeleiding krijgt wanneer je dit wenst. In principe kun je zowel thuis als op de werkvloer de ondersteuning krijgen die je wenst, om op beide vlakken lekker in je vel te zitten en goed te functioneren. Overstap.nl heeft maar een doel, dat is dat jij je goed voelt, en dat je weer midden in de maatschappij kunt functioneren net als alle andere mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *