Natuurlijke gezichtsverzorging

Onze huid beschermt ons tegen allerlei invloeden van buitenaf. Een natuurlijke gezichtsverzorging is dan ook een essentieel onderdeel van jouw skincare routine.

H1: wat is natuurlijke gezichtsverzorging?

De naam zegt het al: natuurlijke gezichtsverzorging bevat natuurlijke ingrediënten. Deze komen uit de natuur en zijn niet synthetisch gemaakt in een laboratorium. Voorbeelden van natuurlijke ingrediënten zijn: klei, zeewier, groene thee, shea butter, honing en olijfolie. Daarnaast worden vitamine E, Aloë Vera en teunisbloemolie ook vaak gebruikt in natuurlijke gezichtsverzorging. Let er wel op dat natuurlijke gezichtsverzorging niet altijd alleen maar natuurlijke ingrediënten bevat.

H2: redenen om voor natuurlijke gezichtsverzorging te kiezen

Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor een natuurlijke gezichtsverzorging. Door de natuurlijke ingrediënten zijn deze verzorgingsproducten beter voor je huid dan die met synthetische stoffen. Deze stoffen worden vaak geassocieerd met huidirritaties en allergieën. Terwijl natuurlijke ingrediënten deze huidproblemen kunnen beperken. Daarnaast zijn natuurlijke gezichtsverzorgingsproducten niet getest op dieren en worden deze producten op een milieuvriendelijke manier geproduceerd.

H3: zelf natuurlijke gezichtsverzorging maken Naast de aanschaf van ons favoriete beautymerk IK Skin Perfection, kan je er ook voor kiezen om je eigen natuurlijke gezichtsverzorging te maken. Een lekkere voedende scrub of dagcrème is namelijk zo gemaakt! Om de scrub te maken meng je 1 eetlepel honing, 2 theelepels olijfolie en 2 theelepels suiker goed door elkaar. De natuurlijke ingrediënten die je nodig hebt voor de dagcrème zijn: 15 ml arganolie, 15 ml jojoba olie, 1 theelepel bijenwas of candelilla wax, 6 druppels etherische olie naar keuze en 30 ml gedestilleerd water. Voeg de arganolie, de jojoba olie en de bijenwas of candelilla wax bij elkaar. Laat dit au bain-marie opwarmen totdat alle was gesmolten is. Hierna voeg je al kloppend het gedestilleerde water toe. Blijf vervolgens roeren totdat de substantie is afgekoeld. Tot slot meng je de etherische olie door de crème heen. Klaar en smeren maar. Je huid zal je dankbaar zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *