Meer werkplezier met kantoorplanten

Het kantoor kan soms wat saai en weinig inspirerend ogen en heeft dat natuurlijk een invloed op de werkprestaties. Met kantoorplanten komt er een groene wind aan waaien en zal de positieve invloed niet uitblijven. Het aanbod kantoorplanten is ruim en biedt het voldoende ruimte om ermee te variëren. Een kantoor met planten straalt ook meer sfeer uit naar bezoekers en heeft dat zeker ook een positieve invloed op de bedrijfsvoering.

Kantoorplanten staan bekend om hun zuiverende werking

Er zijn luchtzuiverende kantoorplanten die met hun bladeren schadelijke stoffen uit de lucht halen. Door de planten verspreidt over de ruimte te plaatsen wordt er een optimaal resultaat bereikt. Kantoorplanten creëren een rustgevend effect in kleine ruimtes en kunnen ze gelijk ook als scheiding dienen tussen de verschillende ruimtes op het kantoor. Bij het maken van een keuze uit kantoorplanten moet er gekeken worden naar de inrichting van het kantoor en de mate van onderhoudt waar zo een plant naar vraagt. Omdat de planten in potten zijn kunnen ze eenvoudig verplaatst worden om het kantoor steeds weer een andere aanblik te geven.

Niet veel nodig voor het onderhoudt

Kantoorplanten vragen ook niet om veel onderhoudt. Het geven van water hoeft niet dagelijks wanneer er wordt gekozen voor bijvoorbeeld hydrokorrels. Die houden het water vast en geven het langzaam af aan de wortels. Niet elke soort kantoorplant heeft dezelfde voedingsbehoefte. Het is niet alleen belangrijk om de juiste voeding te geven, maar ook de benodigde frequentie in de gaten te houden. Afhankelijk van de lichtinval in het kantoor zal het nodig zijn om de planten eventueel om de beurt bij een raam te plaatsen. In de winter moet ook de temperatuur in de gaten worden gehouden. Het kan dan nodig zijn om de kantoorplanten dichter bij de verwarming te plaatsen. De zorg voor de planten is ook een manier om meer variatie te brengen op de werkvloer en de band tussen collega´s te verstevigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *