Je droombaan vinden in de zorg. Wat zijn de stappen?

  • door
assessment zorg

Het verzorgen van mensen, ouderen of kinderen. De zorgzaamheid, de waardering, dankbaar werk en iets kunnen betekenen voor de verzorgden en de maatschappij is iets wat je aanspreekt? Dan is werken in de zorg iets voor jou. Waarschijnlijk wist je dat al wel. Maar je wil natuurlijk graag de juiste functie en baan vinden in de zorg. Hoe doe je dit nu precies?

Opleiding

Allereerst begin je natuurlijk bij de opleiding. Als je aan de slag wil in de zorgbranche, dan moet je in bijna elk geval een opleiding volgen en minimaal een cursus. Het ligt natuurlijk ook aan je werkzaamheden hoe lang je opleiding duurt en welke opleiding je precies moet doen voor de functie die je ambieert. Een opleiding is belangrijk om kennis op te doen van het vakgebied en binnen de zorg is dit natuurlijk al helemaal belangrijk, omdat je met mensenlevens werkt en hier verantwoordelijk voor bent. Het is dan ook belangrijk dat je weet wat je precies moet doen en die kennis leer je voornamelijk in je opleiding.

Opleidingsniveaus

De verschillende opleidingen binnen de zorg beginnen op mbo-niveau en gaan tot universitair niveau. Wanneer je een mbo opleiding hebt gedaan in de zorg, dan zul je voornamelijk aan de slag kunnen als verzorgende. Op hbo niveau ben je vaak verpleegkundige en op universitair niveau kun je als dokter of medisch specialist aan de slag. Naast opleidingsniveau is ervaring in de zorg ook erg belangrijk. Het is daarom ook niet gebruikelijk dat je meteen de baan krijgt die je ambieert, maar vaak zul je erin moeten groeien.

Solliciteren

Nadat je klaar bent met je opleiding in de zorg kun je beginnen met solliciteren. Of het nu je eerste baan is of dat je al 20 jaar ervaring hebt, een sollicitatie blijft spannend. Je zult jezelf van je beste kant moeten laten zien als je die droombaan wil. Sommige ziekenhuizen of zorginstellingen kiezen ervoor om een assessment te laten uitvoeren wanneer je bij ze komt solliciteren. De zogenoemd assessment zorg leg je af om te laten zien welke kennis en ervaring je in huis hebt en of je geschikt bent voor de functie waarop je solliciteert.

Tijdens de assessment krijg je bijvoorbeeld situaties voorgelegd en voer je een rollenspel uit. Ook het invullen van bepaalde vragenlijsten of interviews zijn onderdeel hiervan. Op die manier kun je laten zien aan je werkgever dat je geschikt bent voor de functie en heeft de werkgever een beeld van hoe je tijdens je werk bepaalde situatie zou aanpakken.