Je baan houdt op te bestaan: en nu?

Het is nooit leuk, en voor sommige mensen op het traumatisch af, als je baan opeens ophoudt te bestaan. De werkplek waar je dag na dag, jaar na jaar iedere dag aanschoof is opeens weg. Je bent niet meer nodig. Zoiets kost tijd om te verwerken. Maar: het biedt ook nieuwe kansen.

De mededeling waar niemand op zit te wachten

Vindt er binnen het bedrijf waar je werkt een reorganisatie plaats, dan brengt dat vaak voor langere tijd veel spanning met zich mee. Het is vaak al snel duidelijk dat er mensen zullen moeten gaan vertrekken, maar wie zijn het? Gaat er gesneden worden in het management? Gaan juist de ondersteunende functies eruit? Blijven de mensen die er het langste werken in dienst, of heb je boven een bepaalde leeftijd juist een grotere kans om je baan te gaan verliezen?

Zeker als een reorganisatie een langere tijd duurt, en mensen tijdenlang in spanning zitten, kan het uiteindelijke resultaat hard aankomen. Maar ook kleine, snelle reorganisaties kunnen lastig en pijnlijk zijn, omdat de mensen wiens baan verdwijnt het in dat geval zeer waarschijnlijk niet hebben zien aankomen.

Het is heel normaal om verdrietig te zijn als je baan van de ene op de andere dag verdwijnt. Je neemt noodgedwongen afscheid van iets dat je misschien wel heel erg leuk vond. Je raakt het dagelijkse contact met je collega’s kwijt, en kunt zelfs het gevoel krijgen overbodig te zijn. Het is normaal om een tijdje dit soort gevoelens te hebben, en even de tijd nodig te hebben om je ontslag te verwerken.

De blik op de toekomst gericht

Een goede werkgever zal je na een ontslag door reorganisatie helpen een nieuwe baan te vinden. Vaak wordt hiervoor een outplacement bureau ingeschakeld, een bureau dat er ervaring mee heeft om nieuw werk te zoeken voor medewerkers die moeten vertrekken.

Zij weten als geen ander dat een ontslag soms ook nieuwe kansen biedt. Misschien is dit wel hét moment om iets compleet anders te gaan doen, zoals je misschien al jaren in je achterhoofd had. Of misschien was je vorige baan er wel eentje waar je een beetje toevallig in beland was, zonder je af te vragen of dit echt het werk is dat je de rest van je leven wilde doen.

Dit is het moment voor loopbaancoaching, om samen met een professional eens op een rijtje te zetten wat jij nu eigenlijk wilt. Maar ook om te kijken wat ervoor nodig is om dit te bereiken: misschien een studie of omscholing? Kijk met een open blik naar je toekomst, en ga op zoek naar de baan die perfect bij jou past. Zo houd je toch nog iets positiefs over aan die reorganisatie!