Hoe werkt een palletwikkelaar?

draaiarm wikkelmachine

Folie rondom een pallet zorgt voor een beschermlaag. Je kunt hiermee producten veilig en onbeschadigd op een pallet vervoeren, ook als het lange afstanden betreft. Dit folie kun je handmatig wikkelen, maar je kunt er ook voor kiezen om een palletwikkelaar te kopen. 

MANCON ring wikkelmachine

Met de hand of niet

Folie wikkelen is een klus die je met de hand kunt klaren. Het is alleen de vraag of je dit moet willen. Met een palletwikkelaar gaat het namelijk een stuk sneller. Je medewerkers kunnen zich dan richten op andere taken. De palletwikkelaar kost uiteraard wel geld, dus er is een investering voor nodig. Dit verdien je echter op de lange termijn terug omdat je jouw dure personeel niet meer hoeft in te zetten voor het handmatig wikkelen van folie. Over tijd is het dus goedkoper, ongeacht hoeveel pallets je per dag wikkelt. 

Een al jaren gebruikte techniek

Sinds de jaren ’70 zijn palletwikkelaars uitgegroeid tot de meest gebruikte verpakmethoden om goederen te bundelen en verzendklaar te maken. Dat wil zeggen dat elk bedrijf dat producten produceert, doorverkoopt of opslaat, waarschijnlijk wel bekend is met palletwikkeling.

Pallet wikkelaar

Je pallet klaarmaken

Voor je een pallet kunt wikkelen, moet deze natuurlijk gevuld zijn en klaargemaakt voor vervoer. Wanneer de pallet is ingewikkeld, is het een flinke klus om dit weer te verwijderen. Voorkom dus dat je pallet nog niet klaar is en toch al in folie gewikkeld wordt. Dit kost alleen maar extra tijd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *