Hoe maak je een curriculum vitae?

loopbaanadvies-outplacement

Wil je graag solliciteren als voor een bepaalde functie bij een bedrijf. Maar je word, maar niet aangenomen. Dan kan het liggen aan jouw curriculum vitae. Heb je wel een juiste curriculum vitae? Is die up-to-date? Is je cv overzichtelijk of zit alles door elkaar heen? Dit zijn allemaal kleine aandachtspunten die jouw cv kunnen verbeteren. Wil je een cv maken, maar weet je totaal niet hoe? Dan leggen wij dat hieruit voor jou. Je kan je cv al snel verbeteren door het overzichtelijk te maken. Zit alles geordend en zitten de juiste dingen bij elkaar? Al jouw werkervaringen zitten bij elkaar. Zit jouw meest recente werkervaring bovenaan? Dit doe je zodat het bedrijf waar je solliciteert snel kan zien waar je het meest recent hebt gewerkt en dus alles er nog van weet. Als je jouw werkervaringen helemaal door elkaar heen zet moet het bedrijf goed zoeken naar jouw meest recente werkervaring. Wanneer een bedrijf meerdere sollicitanten heeft duurt dit natuurlijk veel te lang en slaan ze het gelijk over. 

Hoe maak je een curriculum vitae aantrekkelijker?

Je kan een curriculum vitae aantrekkelijker maken voor het oog daar alles overzichtelijk te plaatsen. Ook is het handig om het allemaal in hetzelfde lettertype en grootte te doen. Het is namelijk niet fijn om een tekst te lezen waar de ene zin groter is dan de andere zin. Als je een lettertype kiest kan je het beste gaan voor iets wat makkelijk en duidelijk te lezen is. Je gaat niet voor een lettertype waar alles super dicht bij elkaar staat of waar het lijkt op het handschrift van een persoon. Als je deze punten hebt verbeterd kan je gaan kijken naar de indeling. Je wilt natuurlijk als eerst je persoonlijke informatie want dat weet de recruiter gelijk wie hij voor zich heeft. Daarna kan je beginnen met je werkervaringen of met je opleidingen. Als je begint met iets wat niet zoveel invloed heeft op het krijgen van jouw baan zet je dat niet bovenaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je hobby’s. 

loopbaanbegeleiding-outplacement

Wat moet je niet toevoegen aan een curriculum vitae?

Naast al deze punten die je graag in je cv wilt hebben zijn er ook een aantal punten die je niet in je curriculum vitae wilt hebben. Je cv moet relevant zijn. Als jij wilt solliciteren bij een restaurant en je hebt ervaring in de horeca, maar op je cv staat alleen dat je ervaring hebt in de bouw dan neemt het restaurant je niet zo snel aan. Bij de meeste cv’s wordt er een foto toegevoegd. Deze foto’s zijn professioneel gemaakt. Gebruik hiervoor dus geen selfie, dat komt niet professioneel over en dan nemen ze je niet snel aan. Je wilt ook niet een niet professionele email toevoegen. Dit kan snel je kans verminderen om aangenomen te worden sinds je niet serieus wordt genomen hierdoor. Nu je dit hebt gelezen weet je dus wat je wel en wat je niet moet toevoegen aan jouw curriculum vitae!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *