Het voordeel van een zakelijke zorgverzekering voor jouw werknemers

Stack of coin on wood table and blur background

We zien steeds vaker dat werknemers via het bedrijf waar ze werken een voordelige of soms een gratis zorgverzekering vergelijken kunnen krijgen. Het scheelt je toch weer gemiddeld €125 euro per maand wat neerkomt op €1.500 euro per jaar. Daarnaast heeft het ook veel voordelen voor jou en je bedrijf, want zo kan een dergelijk beleid zorgen voor:

Minder ziekteverzuim 

Het is vanzelfsprekend dat een gezonde werknemer meer aanwezig en dus productiever is. Hoe gezonder een werknemer is hoe minder kans je hebben op blessures of mentale kwesties. 

Een recruitment middel

Vaak kiezen mensen ook voor een bepaald bedrijf vanwege de secundaire arbeidsvoorwaarden. Met zulke voorwaarden kun je een werknemer natuurlijk overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen. 

Verhoogt de retentie

Werknemers die goede voordelen vanuit het bedrijf krijgen blijven langer bij het bedrijf hangen. Op die manier is het verloop binnen jouw bedrijf minder groot.

Verhoogt medewerkerstevredenheid

Het hebben van de juiste secundaire arbeidsvoorwaarden zorgt er natuurlijk ook voor dat de werknemerstevredenheid omhoog gaat. Hierbij kan je denken aan een auto van de zaak, zorgverzekering of een dertiende maand. 

Geld besparen

We hebben het al eerder gemeld, maar uiteindelijk kun je rond de €1.500 euro besparen. Dit is op jaarbasis natuurlijk gigantisch veel geld. 
Bron: zorgverzekering 2022