Een vast contract maar toch ontslag? Outplacement biedt soelaas!

  • door
careeradvisor

Een vast contract, oftewel een contract voor onbepaalde tijd, is het beste dat je als werknemer kunt verkrijgen. Veel mensen met vaste contracten voelen namelijk dat ze zeker zijn van hun baan en het behoud ervan. En inderdaad: het klopt dat een werkgever een medewerker met een vast contract niet zomaar kan ontslaan. Daar moet de leidinggevende een zwaarwegende reden voor hebben, bijvoorbeeld wangedrag of structurele aantoonbare wanprestaties van jouw kant. Is daar geen sprake van en wil een werkgever op een dag toch ‘van je af’, dan moet hier iets tegenover staan. Outplacement biedt in deze minder fijne situatie soelaas. Outplacement behelst een traject waarin je wordt klaargestoomd voor een nieuwe professionele uitdaging.

Welke situaties leiden tot outplacement?

In de volgende situaties zou het kunnen gebeuren dat je werkgever je vaste contract wil beëindigen, waardoor outplacement een oplossing zou kunnen zijn:

  • Een reorganisatie binnen het bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld een bezuinigingsoperatie zijn, maar ook een fusie.
  • Mindere prestaties van jouw kant. Daarmee bedoelen we dus niet per se wanprestaties, maar simpelweg wat minder goede resultaten dan men van je gewend was, mogelijk als gevolg van motivatieverlies.
  • Een arbeidsconflict tussen jou en je leidinggevende.
careeradvisor

Dit zijn de voordelen van outplacement

Als je een outplacement traject krijgt aangeboden vanuit je werkgever en je stemt hiermee in, dan heb je daar de volgende baten bij:

  • Van een gespecialiseerd extern bureau krijg je uitstekende hulp bij het opnieuw verkennen van je eigen mogelijkheden en de arbeidsmarkt. Daarnaast krijg je ondersteuning bij het schrijven van sollicitaties en je CV en het voeren van sollicitatiegesprekken.
  • Je wordt ondersteund in het verwerken van het verlies van je huidige baan.
  • Alle diensten van het externe bureau worden betaald door je huidige werkgever.
  • De oplossing van outplacement heeft meestal tot gevolg dat je op een goede manier afscheid neemt van je huidige werkgever.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *