Chatbot op werk

Chatbot Installatietechniek

De installatiewinkels staan niet bekend om de online bereikbaarheid, maar meer om de fysieke bereikbaarheid. Echter zien we tegenwoordig ook installatiewinkels die producten en diensten online aanbieden. Consumenten gingen voor diensten en producten fysiek naar installatiewinkels Echter kopen consumenten ook steeds meer online in deze branche. Door deze verschuiving van fysiek naar online zal het ook voor klanten aanpassen zijn. Veel klanten zitten daardoor wellicht met vragen die ze normaal direct bij de winkel konden stellen. Dit is een reden waarom voor een chatbot gekozen kan worden. Wanneer een klant een bericht stuurt, herkent de chatbot wat er wordt gevraagd en vervolgens wordt er een antwoord gestuurd.

Het maken van een chatbot

Bij het implementeren van een chatbot komen een aantal factoren kijken. Hier hoeft u zich als klant echter geen zorgen over te maken. Het enige wat we van uw verwachten is om samen met ons een kenniscentrum te maken met vragen die vaak bij een installatiewinkel worden gesteld. Hierna gaan onze chatspecialisten aan de slag. De vragen uit het kenniscentrum worden ingevoerd samen met de antwoorden op de desbetreffende vragen. De vragen zullen een paar keer ingevuld worden maar dan anders geformuleerd. Zo wordt de chatbot zo goed mogelijk afgestemd op de klanten en zullen de antwoorden nauwkeuriger zijn.

Wat zijn de voordelen van een chatbot? 

Voor de installatiewinkels zijn er een aantal voordelen. Een voordeel is dat het personeel minder tijd kwijt is aan de klantenservice. Als er een chat binnenkomt wordt deze automatisch opgepakt en vaak opgelost. Als een chat niet kan worden opgelost dan zal er om contactgegevens worden gevraagd. Vervolgens zal de chat worden doorgestuurd naar de klant die het vervolgens oppakt. In de meeste gevallen gaat het dan om een lead, waar de klant vaak direct een sale uithaalt. Het is dus een stuk tijdsbesparing als makkelijke leads ontvangen. Meer weten over live chat uitbesteden? Neem contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *