Betalen via een gratis creditcard

betalen via een gratis creditcard

In Nederland kan je prima terecht met iDEAL, bij veel buitenlandse websites kan je gebruik maken van PayPal. Maar voor sommige betalingen, vooral bij kleinere Amerikaanse websites, heb je een creditcard nodig. Maar vaak heb je alleen een creditcard nodig voor een enkele aankoop. En omdat normale creditcards per jaar vaak best wel duur zijn, en vaak ook strenge eisen stellen aan je inkomen, is het dan slimmer om een gratis creditcard te nemen. Welke gratis creditcards zijn er? In dit artikel gaan we in op de vraag wat het handigste is, gratis creditcard of een prepaid kaart.

Alleen eerste jaar betalen via een gratis creditcard, of prepaid creditcard

Op dit moment zijn er vijf “gratis” creditcards. Daarvan zijn er drie alleen het eerste jaar gratis, daarna betaal je de volle jaarlijkse bijdrage van rond de € 60 per jaar. Dit zijn de Visa World Card, de Flying Blue American Express Silver Card en de American Express Green Card. Voor al deze drie aankopen heb je een minimaal maandelijks inkomen nodig, dat best wel hoog is. Voor de Visa World Card is een inkomen boven bijstandsniveau voldoende, maar voor beide kaarten van American Express moet je toch al gauw per jaar bruto 20.000-€ 23.000 verdienen. Daarom zijn prepaidkaarten interessanter. Dat zijn bijvoorbeeld de prepaid kaart Bunq Easy Bank (via het Mastercard netwerk). De enige (bijna) gratis creditcard van deze twee is de Soldo Uno. Hier betaal je eenmalig vijf euro, plus na twaalf maanden volledige abonnementskosten.

betalen via een gratis creditcard

Voor- en nadelen betalen via een gratis creditcard

Met een gratis creditcard wordt je kredietwaardigheid lager ingeschat dan de gewone creditcard. Dat betekent bijvoorbeeld dat je een borg moet betalen, als je een auto huurt bij een autoverhuurbedrijf. Met een gewone creditcard hoeft dat niet, omdat het bedrijf dan de zekerheid heeft dat ze via het creditcardbedrijf hun geld krijgen als er wat mis is. Wel val je onder de gebruikelijke regels van de creditcard, bijvoorbeeld dat je aankoop verzekerd is. En een prepaid gratis creditcard is veiliger, want er kan niet meer geld afgehaald worden dan je er op hebt gezet. Raadpleeg Bankr, als je meer weten wilt over: betalen via een gratis creditcard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *