Algemene voorwaarden opstellen

  • door

Wanneer je ondernemer wordt en een bedrijf begint, moet je algemene voorwaarden opstellen die zowel jou als de klant in bescherming nemen. In de algemene voorwaarden wordt vastgesteld wat de klant kan verwachten en waar hij of zij aan moet voldoen. Het is een schriftelijke overeenkomst die belangen beschermt. Wat er precies in de algemene voorwaarden moet komen, wordt hieronder duidelijk.

Onderdelen 

In de algemene voorwaarden moeten een aantal punten duidelijk en expliciet worden uitgelegd. Wanneer deze punten niet duidelijk zijn, kan het tegen je gebruikt worden wanneer een vervelende situatie zich voordoet. Onder andere moet je de aansprakelijkheid, levertijd, bedenktijd, geschillenregeling, garantie en betalingstermijn meenemen in de algemene voorwaarden. Wanneer bijvoorbeeld niet aan betalingstermijn wordt voldaan, kun je terugvallen op de algemene voorwaarden. Vervolgens kun je incassobureau Rotterdam inschakelen zoals Korenhof Deurwaarders die jou helpen om het geld te ontvangen. 

Wettelijke regels

Houd wel rekening met wettelijke regels waar je aan moet voldoen in de algemene voorwaarden. Er zijn namelijk regels die vallen onder het dwingend recht. Hiermee wordt de consument beschermd en hier mag niet vanaf geweken worden. 

Onredelijke bepalingen

Je kunt je algemene voorwaarden natuurlijk ontzettend uitgebreid maken en jezelf volledig in bescherming nemen. Maar let op: er zijn namelijk ook onredelijke bepalingen die absoluut niet in de algemene voorwaarden mogen komen. Speciaal hiervoor is een grijze en zwarte lijst opgesteld met onredelijke bepalingen. 

Algemene voorwaarden bijhouden

Het is belangrijk dat je de algemene voorwaarden wel up-to-date houdt. Naast dat dit te maken heeft met vernieuwd regels en wetten, is het voor jezelf ook belangrijk om deze bij te houden. Het kan namelijk zijn dat je extra diensten aanbiedt of dat onderdelen in de communicatie niet overeenkomen met de algemene voorwaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *