3 tips om je team voor te bereiden op langdurige ziekte

Niemand wilt ziek worden. Toch kan het onverhoopt voorkomen dat iemand in het team wordt getroffen door een chronische ziekte. Het is hierbij van belang dat er voldoende ondersteuning wordt gegeven aan de zieke werknemer en productiviteitsonderbrekingen worden opgepakt. In dit artikel geven we drie tips om het team voor te bereiden op plotselinge ziekte.

Wees op de hoogte van de details

Om een onderneming draaiende te houden, is bedrijfscontinuïteit een van de belangrijkste onderdelen. Om de productiviteit op peil te houden, moet je precies weten wat er nodig is hieraan te voldoen. Denk hierbij aan zaken zoals de beoordeling van de huidige werkactiviteiten die opgepakt moeten worden door anderen, de ontwikkelingsfasen, wie erbij betrokken is, prioriteiten en vervaldatums. Probeer prioriteit te geven aan de belangrijkste aspecten en breng de progressie regelmatig in kaart.

Breng het team samen

Het oplossen van uitval doe je in samenspraak. Het is daarom belangrijk om de troepen bij elkaar te halen om te bespreken wat er zou kunnen gebeuren als iemand plotseling niet kan komen werken.

Het is aan te raden om naar de ideeën van het team te vragen en een plan te ontwikkelen dat zorgt voor collectieve dekking. Het kan tevens van belang zijn om een externe vertrouwenspersoon te selecteren voor het waarborgen van een veilige werkomgeving. Kijk op wat is een vertrouwenspersoon voor meer informatie.

Zorg voor re-integratie

In veel gevallen is het gelukkig mogelijk dat werknemers die langdurig ziek zijn (deels) kunnen terugkeren op de werkvloer. Het kan echter vrij ingewikkeld zijn om te re-integreren na een lange periode van afwezigheid. Soms is het zelfs onmogelijk om terug te keren naar de oude werkplek en moet er gezorgd worden voor een re-integratie in een ander werkveld. Hierbij komt vaak een tweede spoor project ter sprake, om ervoor te zorgen dat er geschikt werk wordt gevonden waarbij de werknemer goed kan omgaan met eventuele beperkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *