2 situaties waarin je een HR consultant moet inschakelen

  • door

Als je bedrijf groeit zal je merken dat er steeds meer gemanaged moet worden en dat je het vaak in je eentje niet meer goed kunt bolwerken. Bij een groeiend bedrijf komt ook meer personeel kijken en hoe je je personeel het best kunt managen is een vak apart. Als je merkt dat je advies nodig hebt omtrent je personeel is het verstandig een HR consultant in te schakelen, die is mee kan kijken in jouw bedrijf. In dit artikel zullen we je enkele situaties voorschotelen waarin het verstandig is dat jij eens met een HR consultant aan tafel gaat zitten. Benieuwd? Lees dan nog even verder.

Wanneer werving en selectie steeds moeilijker wordt

Een groeiend bedrijf heeft vaak nieuwe personeel nodig. Als je bedrijf is gegroeid heb je dit waarschijnlijk te danken doordat je goede mensen om je heen hebt weten te verzamelen, maar hoe sneller de groei gaat hoe moeilijker het zal worden de juiste werknemers te vinden. Daarom zal je een goed werving- en selectiebeleid nodig hebben. Een HR adviseur kan je helpen dit op de juiste manier op te zetten, zodat je hier zo min mogelijk problemen mee in de hand werkt.

Wanneer verzuim steeds vaker voorkomt

Hoe meer medewerkers jouw organisatie telt. Hoe vaker je te maken zal hebben met uitval door ziekte. Een duidelijk verzuimbeleid zal helpen uitval zo veel mogelijk te beperken. Dit is natuurlijk heel fijn, want verzuim levert naast veel kosten ook extra stress op voor jouw andere medewerkers en kan hierdoor uiteindelijk een kettingreactie teweegbrengen.

Hiernaast zijn er nog een aantal andere situaties waar je aan kunt denken, maar dit zijn al twee hele belangrijke. Bedenk je in ieder geval dat het vaak een stuk beter is op tijd advies te zoeken in plaats van problemen de vrije loop te laten gaan, dit zal je groei namelijk niet ten goede komen.

all4people.nl